how , could ??? :/

jwb, jgn x jwb . ap khbr para blogger sekalian ?
hee , moga dlm keadaan sihat laaa hndknyaaa . #aduh-2 dah mcm nk rngka surt x rsmi la pulokkk ! haha . 
okay , laa. go to the point .
sewktu drama brsiri love you mr. arrogant tv3 slot akasia melabuhkn tirai , mula laa timbul isu ckp , haah lpas ni dah xdak alasennn lgi org nk tnggal / tngguhkn solat mghrib sebb wktu tu start je drama tu trus azan mghrib kwsn semnnjung kann ? tp buat yg sekitar sabah memg x jdi msalh kot mcm dyg sebb wktu solat dkat sbh 1 jam awal skit b'bnding smnnjung , tp, time last-2 episod ni memg dyg daa kat kl , tp tu laa sepnjng kat kl ni memg selalu t'miss nk tgok episod yg bru dekt tv selalu trus tgok ulangan dekt gengtube.com je , sebb dekt situ klu nk nonton dia punya iklan memg dah kena potng so memg citer dia jee, lgi senangkn ? 
sO, hre another tips for those yg nak sgt nonton ep drama b'siri dekt tv3, yg tnggal sekitr semnnjung, komfem selalu t'sepit diantra nk solat ke nk tgok tv dlu kn ? jdi lgi bgus klu korg, engkorang, and korang tgok tu dkt gengtube je xyah laa nak tgok yg btul live dekt tv , jdi solat pun x tinggal , dan x la t'kedek-2 bagaii nk kejr masa kannn ? dah laa iklan tv3 phaham je laa , everyone well-known, iklan tv3 memg pnjng sgt, so better tgok yg ulangan yg da kene cut iklan nya , x gitu kannnn kannn ?.. hee . 
sebb sekrg yg p'gnti drama tu punn "playboy itu suami aku" punn x kurg best ny kannn ? mcm best jer, mcm best jer . ahaa . *:/
haaaah , so sekrg selesai salah stu msalh yg tgh b'sarang dekt kpla hotak engkorang , kannn ?
(gmbr hiasan semata-2)

okay , so sekrg xda alasan daa utk tnggal solat kannn ??? jom terjah gengtube.com utk tgok ulangan episod drama bersiri yg korg nk tgok selain P.I.S.A :'D
check it out !
ahaa, sebnrnya ap motif cerrr entry dyg kli ni ? haaah , actually dyg nk cita moment wktu first ep. 1 tgok drama ni , then tgh-2 duduk tu , adik punn yg kecik tu (6 y/old) pun dtg dekt , before that, one important thing yg korg kna tau psal dia ni , nmpk je kecik , fizikal  je kecik butt , dia punya pemikirn memg mcm org dewsa, k'kdg klu geram psal hal remeh-temeh pun dyg pernh tnya opinion dia haha ! so dia pun dtg dekt and ckp , "haihk ? e'en x da kaa sudaa mr. arrogant ?"  "haa'ah , kn tu ari kita suda tgok (nonton) yg last tu ?" "ohhh, heee , ieeyaa kan ?" and diam beberp moment smbil tonton P.I.S.A. , and again she's messy me with her annoying question about the drama , erghh -,- she said , "tp kan , knp c faisal tu mw sma c zara ? knp dea nda cri yg lain ? kan c zara sma c irham ? kan bgus klu c irham bg tw c faisal yg ad lgi stu pmpuan cntik dr c zara , iaitu c sherry , biar dia situ kan c sherry tu celedak kan ?, haa e'en , knp ? " and i was like..... zzzzzzz how could budk yg bru 6 thun you all , bole t'fkir smpai mcm tu sekali , adoiyhaiyhhh . :/ and i replied her , "kakak pun xtaw kin, suda dlm cerita novel tu mcm tu " and, "owhh" and then she left me peacefully to watch t.v. when my old. sis called her to get bath . 
okay , jgn pndang remeh dekt bdak kecik tau !
 [publish] tata , assalamualaikum . : D

2 comments:

Jaymiee life journey said...

nak komen apa yer..haha

lurvlolipop said...

pa2 je , yg pnting bukn ka-2 kasar :)