nasib 'paling' malang diantara termalang ~

salam sayang *laa sgt~ drpd dyg , 
huwarghhh ~ me? di dlm dilemaaa . 
sekrg ni memg heboh smua dunia blogger pasai widget follower meragam , halimunan a.k.a. invisible atau pun yg sekrg dok org blogger ckp, dah hilang , ilek , ad yg smpai refresh bnyk kali punn daaa hilang :'(
dyg time seawal jam 11 tdi bru tau dri blogger noratiqah a.k.a. budk kecik bermonolog 
*klik nma utk ke entry* lpas tuu smpai mukabuku punn tersa bahangnya ! 
mana x nyee klu smua blogger punn dok bwatt status mcm kak uzu tu .
laaa haiii , bgaikn driku yg t'malang diantara yg malang dahh tdi : /  
mnaa x nyer , tu ari 6 hari lpas dokk post ping entry dekt group blogger and asked blogger follow kite, kite follow balik, dyg memg siap-2 dah folow org yg 'awal' jer komen link dorg and tag nma dorg dah done follow . klu daa follow , yg lain yg daa follow deluan xda feedback , hnya tinggal jejak dekt shoutbox, lpas tuhh time tuuu blogger dyg pulak msalah , xlehh display shoutbox , actually msalah tu dri desktop laptop yg stu-2 nya dyg lehh pkai dekt sni , kak long punya lappy . so, memg dyg x nmpk laa sapa yg dok bru follow tu :'(
lpas tuhh dyg punn decide , actually pujuk hti yg lara sndri , ckp "hopefully in a few days akn okay blik"  lma jugk time tuhh tunggu , everytime bila on9 , dyg akn view tgok blogger tu dah ad ke dakk , tp smpai laa hri ke-3 penantian shoutbox tu blum muncul lgii . lalu aku pun abai kn dlm dua hri t'msuk kemarin , hri ni hri ke-3 bru dpt berita psal follower hilang cept-2 dyg buka blogger , yeappp ! memg dah xde , ilekk ! tpi stu yg menyenangkan buat *seketika* bila shoutbox tu dahh okay dah nmpk memg ad 2-3 org bru laa jugk yg komen , hti gmbira buat seketika sebb t'pikiaq , bole buat blogwalking , alih-2 bila pikiaq balik , mna bole sudaaaaaa , sebb, button follow dah illekk ! haishhhh sabar jeee laaaaaaaaaaaaaaaaa . *smbil raup muka bnyk kali* memang ! nmpk x ? lgi malang dri yg malang kannn . la tahzan , rabbuna ma'ana again hati mmujuk ! 

tpi ad blogger ckp pulak , penyelesaian nya , just letk button follow ala-2 tumblr tuhh , tpi klu yg tu dyg memg pasang awai-2 daa sebb lgi simple . lpas tuh ad blogger lgi ckp klu nk tgok follower bru just review follower dri dashboard jaa sebb msih ad , huhh klu mcm tuhh kemungkinan besar masalah ni sementara jee kaan , HOPEFULLY , sengaja di #capslock-kan# sebb kat dashboard msih ad , mungkin msalah dri google sndri kot , tpi , klu laaa widget tu dhpuskan selamanya gnti degn yg google circle tuu , haaaa acenerrr tuuu ? x naya kita smua nnti trus ad yg mejok direct b'sara dri dunia blogger . haishh~ jauhh nyaaa imiginasi haku niii , al maklumm tgh malam daa memg mcm tu , baa , klu mcm tu sma-2 laa kita bah , para bloggers b'doa moga masalah ini tidak berlarutan , allahumma amin ! *dialek sabah bah* 
dadaaaaaaa ! 
assalamualaikum ! [publish!]

5 comments:

nadzim bakri said...

nice entry
Good Morning :)

~Nor Arena~ said...

yeke.... hilang mcm mana tu?? risau melanda.... :(

Lyeen De Syifa said...

eh, ada ja button follow tu..::D

hehehe..:p sbnrnya kka lyeen pun tkut td..ahhaha

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

lurvlolipop said...

@kak lyeen : ha'ah , dia main sorok-2 je rupanyaa . sje nk suspensss kan kitaa smua nih .
@nor arena : heee, daa ad daa , alhamdulillah x prlu risau lpas nihh .
@nadzim : good evening :)